Selecteer een pagina

Aanbod en tarieven.

Essentials Training

Essentials Training is de ideale manier om je buik-, bil-, heup- en rugspieren te versterken. Het trainen van de core spieren wordt vaak onderschat. Wat je tak van sport ook is, duur- en/of krachtsport, bij bijna alle bewegingen gebruik je je core.

De core vormt een essentiële rol in de ondersteuning van stabiliteit in balans zoals bij ballet of turnen, maar ook in de overdracht van kracht zoals bij sprinten en powerliften. Ook mensen met een zittend beroep die vaak last hebben van hun rug of schouders hebben extra baat bij deze training.

Dan is er nog een essentiële rol weggelegd voor flexibiliteit van spieren en mobiliteit van gewrichten. Elke sporter wil altijd net wat leniger zijn dan de gevraagde beweging, zodat de techniek zo goed mogelijk uitgevoerd kan worden. Als flexibiliteit of mobiliteit de beperking is gaat dit ten koste van de performance.

Je kunt bij ons trainen voor een sterkere core en een verbeterde flexibiliteit en mobiliteit. Hier heb je profijt van op je werk, tijdens je training en in het dagelijks leven.

Functional Training

Functional Training is de total package groepstraining van Symmetry. Tijdens deze training creëer je een fundamentele basis waar je profijt van hebt in het dagelijks leven of in jouw tak van sport. Je traint met o.a. losse trainingsmaterialen en je eigen lichaamsgewicht. We trainen nooit met fitnessapparaten omdat dit niet functioneel is.

De meerwaarde van functioneel trainen is dat het ook de coördinatie, stabiliteit en lenigheid verbetert.

Kettlebell Training

Kettlebell Training in Assen! Het trainen met een kettlebell is een unieke ervaring. Zo uniek dat Symmetry er een groepstraining aan heeft toegewijd. Deze groepstrainingen zijn voor elk niveau toegankelijk. In onze lessen wordt er niet hardgelopen, je uithoudingsvermogen trainen we middels het gebruik van kettlebells.

Een workout met kettlebell is een echte all-round training. Buiten enorm veel aandacht voor veiligheid is er net zoveel aandacht voor techniek, flexibiliteit en mobiliteit, maar trainen we ook lift– en swingtechnieken. Maak kennis met kettlebell oefeningen die bedoeld zijn om alleen met een kettlebell uitgevoerd te worden. Ben je klaar voor de uitdaging?

Gratis Proefles

Om te proberen of het trainen bij Physical Symmetry iets voor je is kun je altijd een gratis proefles mee doen met Essentials, Functional en/of Kettlebell Training. Meld je hier aan via de mail met naam voorkeur training(en) en eventuele blessures/klachten.

Waarde van trainen bij Symmetry

  • Leer de basis van krachttraining middels eigen lichaamsbewegingen;
  • Effectieve workouts, no nonsense;
  • Op eigen tempo en intensiteit trainen;
  • Trainen in een veilige en sociale omgeving;
  • Dikwijls herhalen van oefeningen en terminologie.